Case Study
GRAPES – HOUSE OF WINES
‘WINEFUL THINKING’

Desperate times, powerful measures! De impact van de Corona crisis is voor vele ondernemers een grote rode streep door de rekening maar stilzitten en piekeren zorgt zelden voor een oplossing. Dit was en is nog steeds hét startschot om te investeren in je brand!

Grapes – House of Wines was er snel bij om samen met ons hun strategie creatief te optimaliseren voor het nieuwe “normaal”. Buiten de wekelijkse klantenbezoeken werden ook de tientallen tastings en wijncursussen van de planning geschrapt. Afgezien van het verlies in omzet betekende dat ook veel gemiste momenten met (potentiële) klanten.

‘Wineful Thinking’ werd op het keerpunt van de crisis bedacht en geschreven als 2-maandelijkse talkshow met hoofddoel om menselijk verbonden te blijven met de buitenwereld, op een karakteristieke en charmante manier. Hoe doe je zoiets met al de opgelegde maatregelen? Dat lees je hieronder! 

 

Team

Niels Castermans (Regie / Strategie / Concept)
Chantal Brouwers (Camera / Geluid / Montage)
Serge Bloemen (Motion Graphics / Foley)

Services

Branding
Videography
Visual Storytelling
Social Media

EXTEND THE BRAND.

Een sterk concept vraagt om een professionele verschijning. Aangezien we ons al bijna een jaar digitale partner van Grapes mogen noemen en vertrouwd zijn met de huisstijl was het een no-brainer om ook hier onze creatieve jus overheen te gieten. 

Het doel was herkenbaarheid, samenhangend met Grapes maar ook voldoende eigen karakter om misschien ooit afzonderlijk te kunnen functioneren met een eigen landing page en Social Media pagina’s. Toekomstmuziek, maar niet onbelangrijk.

Zo vormden we een brand-in-brand voor Wineful Thinking met een implementatie van de Grapes druiventros, afzonderlijk lettertype en contrasterend fotogebruik. Het resultaat mag er zeker wezen!

Bekijk de online kanalen:

OOG VOOR KARAKTER.

Met gisteren als deadline is het slim handelen om er snel en doeltreffend het juiste resultaat uit te halen. Wie vormt een brand? De mensen erachter uiteraard. Het was voor ons dan ook een logische stap om de kopstukken van Grapes naar voren te brengen en te integreren als gastheren.

Paul Van Dinter, oprichter van de oorspronkelijke wijnhandel in Rotem werd gekozen als gastheer voor de pilootaflevering. Wij omschrijven hem graag als de extra gezellige Jos Gheysen van de wijnwereld! Een authentieke wijnmeester en gekend gezicht voor de oudere generatie. Maxim Geurden, Grapes wijnspecialist en manager van Hotel & Restaurant Mardaga in As zorgt voor een frisse kijk en aanhang van de jongere generatie. A match made in (wine)heaven!🍷

 

 

Van concept tot content.

Een aflevering van 10 minuten vullen met relevante topics die de online kijker blijft boeien zonder weg te swipen. Dat lukt niet met een standaard script. We vonden na enkele brainstormsessies een gulden middenweg tussen prikkelende content/context en commerciële CTA’s om niet alleen de kijkcijfers te laten stijgen. Onze taak was dus niet enkel het bedenken van een concept maar ook de uitwerken en begeleiding van het inhoudelijke tot tastbare online media en campagnes. 

Afstandelijk verbinden.

Met de regelgeving en Social Distancing in ons achterhoofd was het in het begin te risicovol om allemaal verschillende gasten op de set te verwelkomen. Voor zowel de gastheer als onze 2-delige crew. We kozen daarom voor een virtuele integratie via videocall. Het lijkt moeilijk om te geloven maar dit verliep vlekkeloos bij onze eerste 2 gasten. Zowel video als audio werd dus live én synchroon opgenomen! Intussen zijn we gelukkig, met de nodige afstand, mondkapjes en ontsmettingsalcohol terug naar live-action kunnen overschakelen. 

Zien drinken doet drinken.

Het was nog nooit zo belangrijk om online verkoop te genereren voor Grapes. Aangezien er in ieders feed een vloot van promoties en andere push-sales content dagelijks voorbij vliegt is de keuzestress alleen maar groter geworden. Maar, zien drinken doet drinken, dus we kozen voor een subtiele placement van 2 tot max. 4 wijnen per aflevering die in geuren en kleuren besproken worden. 

Give it away, give it away now.

Hoe krijg je het snelste interactie met online publiek? Giveaways uiteraard! Want ja, hoe leuk zou het zijn om de besproken wijnen helemaal gratis aan huis geleverd te krijgen? Er zijn natuurlijk geen échte verliezers, want de wijnen zijn gewoon voor iedereen beschikbaar! Zo geef je niet enkel weg maar zorg je ook weer voor een waardevolle terugkoppeling naar directe sales. 

“Tijd en budget investeren in deze tijden was voor ons een weloverwogen keuze en noodzaak als ondernemers. Het creatieve team van Nurama heeft alles uit de kast gehaald om ons te helpen en is daar met glans in geslaagd. Toppers!”

Peter Geurden – CEO, Grapes – House of Wines

 

RETURN ON DIGITAL.

De meetbaarheid van digitale marketing was nog nooit zo tastbaar en dat zorgt voor heel wat verlaagde drempels. Ben je geen long-term denker op vlak van marketingcampagnes? Dan heb je wellicht het gewenste resultaat nog niet bereikt en ben je aan het goede adres. 

De campagne rond de eerste aflevering van Wineful Thinking bereikte namelijk 75.555 kijkers, enkel en alleen op Facebook, met een promotiebedrag van nog geen € 300, verdeeld over 3 posts. 

We geven toe, dat is uitzonderlijk hoog en meer dan onze segmentatie en targeting voorspelde. Natuurlijk is de hamvraag, hoe kan dit? 

Goede content én context voor optimale interactie bouw je niet op 1 dag, met 1 tool of met 1 persoon. Visie, strategie en teamwork zijn de hoofdingrediënten, de rest komt (bijna) vanzelf. 😉

Dat kan al tellen.

We weten hoe belangrijk resultaten en data is om het de investeringen waard te maken. Het belangrijkste? We zouden moeten zeggen dat het wel zo is, maar niets is minder waar. Gezien worden is niet genoeg.
Een blijvende indruk nalaten en een “lovable” bedrijf of merk worden heeft longterm véél meer waarde. Ook voor je omzet.

Heb je er duizenden euro’s voor over om alle concurrenten te overtreffen of een vaste waarde in de feed van je doelpubliek te worden? Doe het dan op een originele en échte manier. We beloven dat je minstens 35% minder aan advertenties uit geeft met de juiste content.

  • BERICHTbereik – 745%
  • Betrokkenheid – 819%
  • PAGINAACTIES – 650%
  • PAGINALIKES – 4785%

Een bedrijf met kwalitatief inzicht in een vernieuwende wereld van digitale oplossingen voor verkoop, branding en online media.
De samenwerking met Nurama is een lust voor alle zintuigen, net zoals onze wijnbranche!

Paul Van Dinter

Wijnmeester, Grapes - House of Wines

HEB JIJ OOK NOOD AAN EXTRA VISIBILITEIT?
DAAG ONS UIT!

7 + 9 =